sobota, 17 marca 2012

Punkt sprzedaży bezpośredniej - rozwiązanie dla mniejszej skali


Jest to rozwiązanie dla mniejszych gospodarstw działających na rynku lokalnym(jednego powiatu).
Umożliwia ono przetwarzanie proste własnej produkcji(jest to warunek konieczny).
Plusem tego rozwiązania jest obracanie się cały czas w obrębie ram nakreślonych zasadami podatku rolnego nie wchodząc w zakres podatku dochodowego.
Tego rodzaju mini przetwórnia może produkować rybę świeżą w lodzie z własnej (jedynie) produkcji  oferując ją na lokalnym rynku.
    Wychodząc na przeciw takim potrzebom opracowałem rozwiązanie oparte na kontenerach morskich. 
Jest to punkt sprzedaży z zapleczem przetwórczym umieszczony w dwóch kontenerach - jednym 40 ft i jednym 20 ft. 
Koszt takiego zestawu w zależności od wyposażenia w sprzęt technologiczny zamyka się w  250 tys. zł netto. i może stanowić w dalszym etapie podstawę do rozbudowy o następne moduły do pełnoprawnej przetwórni z dopuszczeniem do handlu włącznie. 
Czas dostawy od momentu zamówienia do uruchomienia ok. 8 tygodni. 

Jeśli zainteresował Cię temat jestem gotów udzielić bardziej szczegółowych informacji.
Kontakt::
"forfish@o2.pl"                               

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz